Google ADS

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

PaintBalll Savez Srbije

PaintBalll Savez Srbije

 • 0 Stars.

 

O SAVEZU

 

Paintball je u Srbiju stigao 1999. godine, kada je grupa mladih ljudi shvatila da u našoj zemlji postoji nedostatak inovativnih vidova zabave, savremenih i extremnih sportova u kojima bi veliki broj mladih mogao da nadje zadovoljstvo i svoje vreme kvalitetno  iskoriti upravo baveći se takvim sportovima. Tako se rodila ideja da se osnije prvi Paintball klub u Srbiji...

Potreba da se nešto promeni  pokazala se kao opšte prisutna kod mladje populacije.

Kao pokazatelj toga u samo u prvih mesec dana nakon otvaranja prvog Paintball kluba u Beogradu otvorena su još dva kluba, zatim je priča počela da se širi sve dalje i dalje.

Kada smo videli da se stvar pokrenula, ubrzano smo se organizovali i osnovali  PAINTBALL SAVEZ JUGOSLAVIJE koji je vremenom i sticajem okolnosti promenio naziv u  PAINTBALL SAVEZ SRBIJE I CRNE GORE da bi nakon gašenja zajednice SCG naš savez stekao konačan naziv i na našu radost i ponos postao  PAINTBALL SAVEZ SRBIJE nacionalni sportski savez koji okuplja takmičarske i rekreativne klubove koji se bave paintball sportom.

Paintball savez Srbije je osnovan u novembru 2001 godine i registrovan je u Ministarstvu prosvete i sporta kao udruženje klubova (pravnih lica) sa ciljem popularizacije , prezentacije i omasovljenja  paintball sportu u Republici Srbiji.

Danas u Srbiji postoji preko 50 registrovanih klubova za paintball, neki od njih su takmičarski neki su još uvek rekreativni  ali paintball sport  postaje sve popularnija i masovnija iz dana u dan, što je i bio cilj osnivanja Paintball saveza Srbije

 

 

Kao osnovni cilj imali smo udruživanje paintball klubova u organizaciju koja bi radila na popularizaciji sporta kroz organizovanje raznih takmičenja, promotivnih turnira, edukativnih kampova, seminara i škola za paintballa.


Jedna od glavnih ideja je bila organizovanje takmičarske lige u kojoj bi se takmičili klubovi sa teritorije Srbije za titulu prvaka države.

Takodje jedan od ciljeva je bio mogućnost stvaranja kvalitetnih terena za paintball na kojima bi se održavala takmičenja i škole za mladje kategorije.

Sprovodjenjem svih ovih ciljeva definitivno bi došli do nivoa kada bi naši timovi mogli da nastupaju na medjunarodnim turnirima a mi kao savez stekli iskustvo i tehničke mogućnosti da budemo domaćini medjunarodnih takmičenja u našoj zemlji.

 

 U proteklih nekoliko godina aktivnosti saveza su se znatno povećale shodno većem broju novo osnovanih  klubova i zahvaljujući sredstvima koja se dobijaju od Ministarsva za omaladinu i sport za programe u oblasti popularizacije sporta u Republici Srbiji.
Takmičenja

Jedna od najvažnijih  aktivnosti je svakako pokretanje SRPSKA PAINTBALL LIGA. U sezoni 2007. prvi put je organizovana SRPSKA PAINTBALL LIGA SPL 07, zatim još masovnija i uspešnija sezona u  2008. SPL 08 sa učešćem 18 klubova koji su bili podeljeni na dve divizije a)elektronsku i b) mehaničku, za sezonu 2009 planiramo sa nastavkom SPL 09.
Seminari

Takodje Paintball savez Srbije radi i na edukaciji stručnog kadra organizacijom seminara za licencirane sudije.

Do sada su organizovana dva seminara za sudije na kojima su predavači bili sudije iz Evropske Sudijske Federacije.
Škola paintballa

Paintball savez Srbije posebnu pažnju polaže radu sa mladjim kategorijama i omasovljenu sporta upravo kroz razne akcije u kojima su glavni akteri deca uzrasta od 12 do 17 godina . Zimska škola paintball-a koja se organizuje već 5 godina u nazad od 2003 godine na Beogradskom sajmu i ima humanitarni karakter, sredstva koja se prikupe namenjuju se deci bez roditelja ili deci kojoj je potrebna medicinska nega.
Školski sport

Kao jednu od uspešnik akcija naveli bi i akciju „Paintball u školskom dvorištu”

U kojoj su prvo djaci u Beogradskim školama imali mogućnost da u organizaciji saveza i uz saradnju njihovih profesora fizičkog vaspitanja organizuju mini školske turnire. Ova akcija se pokazala kao izuzetno interesantna deci pa se polako proširila na teritoriju cele Srbije kako na osnovne tako i na srednje škole. Upravo kroz ovu akciju se kao rezultat pokazao nagli porast paintball klubova i novih članova sirom zemlje.

 
Beograd
11000
Beograd

Other Categories:
 Ekstremni SportoviPaintBalll Savez Srbije

Saradnja

Imate školu
ili pružate usluge vezane
za borilačke veštine
i želeli bi da se reklamirate
na našim stranicama

register button

i postanite deo
našeg tima

Facebook

Popular Listings
 • Aikido Savez Beograda
  Vjekoslava Kovača 11
  Zvezdara, Beograd, Srbija
  11160
  Beograd

  Aikido Savez Beograda nalazi se u ulici Vjekoslava
  (8551 views since 04-08-2013 05:14AM)
 • Kick Box Club Krstaš
  Vojvode Šupljikca 31
  Zvezdara, Beograd, Srbija
  11000
  Beograd

  Kick Box Club Krstaš nalazi se u ulici Vojvode
  (5232 views since 05-08-2013 07:32PM)
 • Tactical Krav Maga
  Ćirila i Metodija 8
  Zvezdara, Beograd, Srbija
  11000
  Beograd

  Tactical Krav Maga Beograd nalazi se u ulici
  (4511 views since 07-08-2013 06:33PM)
 • Bokserski Klub Dorćol
  Tadeuša Košćuška 63
  Dorćol, Stari Grad, Beograd, Srbija
  11158
  Beograd

  Bokserski Klub Dorćol nalazi se u ulici Tadeuša
  (3845 views since 15-01-2014 02:49PM)
 • Wing Chun Kung Fu klub Beograd Dragon
  Bore Vukmirovića 14a
  Palilula, Beograd, Srbija
  11060
  Beograd

  Wing Chun Kung Fu klub Beograd Dragon nalazi se u
  (3843 views since 06-08-2013 08:57PM)

Reklama

Reklama

Login