Google ADS

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Paintball Club 916 Aranđelovac

Paintball Club 916 Aranđelovac

 • 0 Stars.

 

 

O NAMA

 

Paintball Club 916 je početkom 2011. godine kao paintball club zvanično odobren od Ministarstva omladine i sporta i postao član Sportskog saveza Srbije i Paintball saveza Srbije.

Mi smo tu da bi Vama omogučili da se dobro zabavite. Nalazimo se na samo 500 metara od hotela "Izvor" u Aranđelovcu u staroj zgradi RH Zavoda. Za Vas smo pripremili odličan teren, dosta zaninjivih igara, svu potrebnu opremu a na Vama je samo da ponesete sa sobom dobro raspolozenje.

O paintballu ne treba mnogo pričati, to je taktička sportska igra koja imitira kratke vatrene kontakte na ograničenom terenu a spada u ekstremne sportove. Za ovakav vid igranja koriste se preumatski "Markeri" koji rade na principu sabijenih gasova ili vazduha i izbacuju kuglice u boji koje prilikom naletanja na prepreku pucaju i markiraju protivnika rasprskavanjem boje po njemu. Izlazna brzina kuglica je ograničena na 90m/s i pri tom, najnezgodnija povreda koja može da se desi je da Vam ostane modrica. Paintball je po statistici igra koja je manje opasna od fudbala, košarke, rukometa...

Ova igra se bazira na adrenalinu i izuzetnoj zabavi među članovima ekipa. Ona jača karakter, razvija samoinicijativu i uči timskom radu. U ovoj igri snaga skoro da uopšte nije bitna, najbitnija je inteligencija, preciznost, timski rad, dobra komunikacija kao i odlučnost pojedinaca.

Gledali ste ratne filmove, igrali dosta igrica, recimo counter strike, najpribližnija ovoj disciplini, scenario može biti identičan kao na igricama. Najčešće je eliminisanje svih igrača suparničkog tima. Postoje i razni drugi scenariji gde igrači treba da sačuvaju svoju bazu, prenesu zastavu sa protivničkog kampa do svog ili osvoje neko mesto unapred određeno pravilima. Igre mogu biti ograničene vremenski ili samo eliminacijom svih članova jedne ekipe.

 

Oprema za paintball

Sva oprema koja Vam je potrebna je obezbeđena, od markera, maski, odela, boje (kuglica). Odelo dobija svaki igrač koje se pere po završetku upotrebe (jednom korišćeno odelo ne koristi drugi igrač), maske se sterilišu i čiste posle svake upotrebe tako da kad god da dođete dobijate čistu i ispravnu opremu.

 

Markeri

Tippmann custom 98 - je preumatski marker koji radi na CO2 i vazduh u našem slučaju, on je poluautomatski što znači da jedno okidanje ispaljuje jednu kuglicu za razliku od elektronskih markera koji mogu da ispaljuju rafale. Veoma je brz, izdržljiv i najpopularniji među markerima.

Na sebi nosi loader u koji se sipaju kuglice, prilikom pucanja je bitno da marker stoji kao na slici, naravno ne mora tako idealno, može biti nakrenut i pod nekim uglom, al ako ga oreknete naopačke neće ništa ispaljivati sem vazduha. Tokom igre pratite stanje u loaderu da ne bi došli u situaciju da ostanete bez municije.

 

Maska

 

Proto Rental - na terenu je veoma bitno da se svo vreme nosi zaštitna maska. Ona štiti Vaše lice od mogućeg pogotka u oči ili neke druge osetljive delove na glavi. Čak i kada ste pogođeni, NIKADA NE SKIDATE MASKU, ona ostaje na Vama sve dok ne dođete u sigurnu zonu gde je možete skinuti i očistiti po potrebi. Čišćenje u toku igre je moguce naravno samo ako to možete uraditi a da je ne skidate sa glave!

 

Boca za vazduh

Markeri mogu da rade na co2 ili na vazduh.

Najbolje je koristiti boce na vazduh, kao u našem slučaju. Zašto je vazduh bolji? Zato što ne mrzne pri "brzom pucanju", i na hladnom vremenu. Zato i elektronski-takmičarski markeri koriste vazduh (ispaljuju oko 12 kuglica u sekundi). A sa druge strane co2 mrzne na niskim temperaturama, menja agregatno stanje, i prah ulazi u sistem i pravi problema pri pucanju.
Vazduh se koristi za pokretanje funkcije markera i izbavivanje kuglica. Boca moze da ima kapacitet za najmanje 100 kuglica pa do 1000.

 

Loader

Loader se nalazi na markeru i služi za smeštanje kuglica koje marker ispaljuje. Postoji više modela a svi imaju istu funkciju a to je da sprovedu kuglice sa bojom u marker odakle se ispaljuju. Mehanički markeri koriste obične loadere a elektronski markeri koriste loadere koji imaju elektroniku u sebi koja služi da bi gurala kuglice u marker (od brzine ispaljivanja kuglica zavisi izbor loadera). Na njemu se nalazi poklopac koji zaustavlja ispadanje kuglica iz loadera. Tokom igre potrebno je proveriti količinu kuglica u loaderu, proveriti da nije došlo do pucanja neke od kuglica koje su već u njemu. Loader ne skidajte sa markera, ako je došlo do pucanja kuglica u njemu ostale kuglice će biti neupotrebljive.

 

Loptice sa bojom

Loptice sa bojom ili kuglice su okrugle, izrađene od želatinaste mase koja se koristi u farmaceutskoj industriji. Potpuno su ekološke, ne zagađuju okolinu, rastvaraju se u vodi, nisu otrovne, jestive su ali nisu prijatnog ukusa i mirisa. Boja sa odeće se skida vodom ili blagim deterdžentom. Kada kuglica pogodi metu ona pukne i markira protivnika. Važeči pogodak je samo kada kuglica pukne i razlije boju po igraču. Najčešća greška početnika je kada oseti pogodak i zatim se preda a kuglica nije pukla. Pre nego što se predate proverite da li je kuglica pukla. Pogodak u marker (bilo koji deo njega: cev, loader, boca, telo markera) ili masku, računa se kao pogodak i napuštate teren. Nevažeći pogodak je slučaj kada kuglica pogodi predmet ispred vas i boja prsne po vama, tada nastavljate da igrate.
34300
Aranđelovac

Phone: 0643610086

Other Categories:
 Ekstremni Sportovi » PaintballPaintball Club 916 Aranđelovac

Saradnja

Imate školu
ili pružate usluge vezane
za borilačke veštine
i želeli bi da se reklamirate
na našim stranicama

register button

i postanite deo
našeg tima

Facebook

Popular Listings
 • Aikido Savez Beograda
  Vjekoslava Kovača 11
  Zvezdara, Beograd, Srbija
  11160
  Beograd

  Aikido Savez Beograda nalazi se u ulici Vjekoslava
  (8552 views since 04-08-2013 05:14AM)
 • Kick Box Club Krstaš
  Vojvode Šupljikca 31
  Zvezdara, Beograd, Srbija
  11000
  Beograd

  Kick Box Club Krstaš nalazi se u ulici Vojvode
  (5232 views since 05-08-2013 07:32PM)
 • Tactical Krav Maga
  Ćirila i Metodija 8
  Zvezdara, Beograd, Srbija
  11000
  Beograd

  Tactical Krav Maga Beograd nalazi se u ulici
  (4511 views since 07-08-2013 06:33PM)
 • Bokserski Klub Dorćol
  Tadeuša Košćuška 63
  Dorćol, Stari Grad, Beograd, Srbija
  11158
  Beograd

  Bokserski Klub Dorćol nalazi se u ulici Tadeuša
  (3845 views since 15-01-2014 02:49PM)
 • Wing Chun Kung Fu klub Beograd Dragon
  Bore Vukmirovića 14a
  Palilula, Beograd, Srbija
  11060
  Beograd

  Wing Chun Kung Fu klub Beograd Dragon nalazi se u
  (3843 views since 06-08-2013 08:57PM)

Reklama

Reklama

Login