Google ADS

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Aikido Dojo Shin Ken Novi Beograd

Aikido Dojo Shin Ken Novi Beograd

 • 0 Stars.

 

 

O klubu

Davne 1990. godine otvoren je aikido klub u palati sportova "Novi Beograd" koja je tada bila, a i danas je poznatija kao hala sportova, kod "Fontane". Bio je to prvi aikido klub u Novom Beogradu, a izvesno vreme i jedini. Tada se i zvao AK "Novi Beograd". Prvi treneri su bili Vuk Janačković, 2. kyu i Novak Jerkov, 1. dan. U tadašnje vreme u celom Beogradu nije bilo puno aikido klubova (možda 5-6), a ni majstora. Najviši pojasevi u oganizaciji su bili jedan 4. i tri 3. dana (od kojih 2 nisu bili aktivni). Organizacija se zvala Aikido društvo Beograd (ADB), i, kao što joj ime kaže, bila je pretežno ograničena na teritoriju glavnog grada. 1993. posle pauze od nekoliko godina,seminarom na Kopaoniku, nastavlja se praksa domaćih, letnjih seminara. Iste jeseni u Šumicama se održava "Demonstracija borilačkih veština" koju je organizovao većim delom naš klub, a uz podršku još nekoliko klubova iz ADB-a. Tada je puno pomogao i g. Saša Mihajlović, a našli su se i g. Zoran Mićić i g. Slobodan Tabaković kojima se ovo prilikom zahvaljujemo. 1994. ADB prerasta u Jugoslovensku aikido federaciju (JAF). Osnivači su bili gospoda Velibor Vesović, Zoran Marković, Jelena Vrzić, Saša Obradović i Novak Jerkov. Održava se prvi od tri letnja seminara na Durmitoru. Prikazi aikidoa u Jagodini, Obrenovcu, Mladenovcu, Bajinoj Bašti….
1995. čuvena godina bogata dešavanjima, među kojima su bila i sledeća:

 

 • nastup demo tima našeg kluba na premijeri filma "Highlander III" u bioskopu Kozara
 • Fujimotov (Yoji Fujimoto, 7. dan Hombu Dojo) seminar u junu (gde Novak J. polaže za 2.dan, Saša O. za 3.dan,
 • seminar Dominika Mimo Zuka (i čuvena hojo kata…)
 • drugi letnji seminar na Durmitoru
 • Saša, Vesa, Mrđa i čika Neša idu na Ikedin (Masatomi Ikeda, 7. dan Hombu Dojo) seminar u Slovačku
 • Gišin prvi seminar u Abraševiću (veoma inspirativan)
 • Novak J. drži prvi seminar u Kumanovu, u Makedoniji
 • zajednički seminar u OŠ "Siniša Nikolajević" (aikibudo:Nebojša M./ninjutsu:Mirko O./aikido: Njegoš Đ. i Novak J.)1996. klub menja ime u "Shin Ken", za koje ni danas skoro niko ne zna šta znači…eh, sensei Fujita (Masatake Fujita, 8. dan Hombu Dojo) dolazi u Beograd prvi put (sam, bez Bakasa ili Goloa), a iste godine Saša O. i Novak J. putuju u Slovačku gde ugovaraju buduću saradnju sa sensei Ikedom i konkretan termin njegovog dolaska u februaru naredne godine, a gde uveče u kafani i gospodin Mishel Golo, dobro raspoložen peva na čistom mađarskom narodni hit "Ozo szep, ozo szep…" . Tada je imao 3. dan ili možda frišak 4. dan, dok Slovaci tada nisu ni imali majstore, ali zato danas neki koji su u međuvremenu to postali dolaze i drže seminare kod nas…

1997. dolazi Ikeda i drži svoj prvi seminar u Srbiji. Otvara se sekcija kluba Shin Ken na Karaburmi.

1998. Novak Jerkov kod Ikede dobija 3.dan, Mitar Filipović takođe, a Aleksandar Dejanović 1. dan.

2000. Aranđelovac, Ikeda ponovo , posle 2 godine pauze dolazi i drži svoj 5. seminar u Srbiji,

2001. se registruje nova organizacija Aikido federacija Srbije – Aikikai Srbije (AFS), koju osnivaju klubovi "Zemun" i "Shin Ken" (a koju posle zdušno plagiraju u nazivu mnoge bivše "prijateljske" organizacije), i u koju ukupno prelazi oko polovina članstva iz tadašnjeg JAF-a (tj. oko 150 članova), odnosno i klubovi "Novi Beograd" i "I.K.E.D.A.". Otvaraju se i sekcije kluba "Shin Ken" u NU "Braća Stamenković", u "Lazarcu" i OŠ "Marko Orešković", ali zbog slabog odziva , se posle izvesnog vremena gase. Oklobdžija postaje "mlađi partner" u klubu. Održava se prva letnja škola u Vrnjačkoj Banji, u trajanju od 7 dana. Poseta AFS delegacije Budimpešti i seminaru sa sensei Fujuitom, gde posle pregovora nije napravljen dogovor. Aikido klub " Novi Beograd" istupa iz članstva Aikido federacije Srbije i samostalno ugovara saradnju sa Fujitom, koja traje do skoro.

2002. početak saradnje AFS sa engleskim aikidokama iz UKA na čelu sa sada pokojnim senseiem i shihanom William Smihom (William Smith, 6. dan Hombu Dojo shihan), i seminar u Beogradu gde Saša O. i Novak J. polažu za 4. dan. Klub učestvuje na embukaiju u Požarevcu.

2003. Vlade Satarić, Nebojša Oklobdžija i Novak Jerkov, organizuju "Beogradski black belt show" u Hali sportova. Prvi put dolazi i drži seminar sensei Philip Smith (Philip Smith, 6. dan Hombu Dojo), sin shihana Williama Smitha. Posle pauze nastavlja se sa praksom održavanja letnjih škola u Vrnjačkoj Banji. Poseta Pirotu i učešće našeg kluba na prikazu borilačkih veština…

2004. prvi put dolazi sensei Gordon Jones (Gordon Jones, 6. dan Hombu Dojo shihan), koji tada zajedno sa Philipom drži prolećni međunarodni seminar. Učešće na prikazu tradicionalnih borilačkih veština u SC "Šumice" u okviru meseca japanske kulture, pod pokroviteljstvom japanske ambasade. Treća letnja škola u Banji..

2005. Philip Smith drži prolećni međunarodni seminar. Četvrta letnja škola u Vr. Banji. Stigle su strunjače konačno u naš klub i federaciju, donacija japanske vlade Ponovno učešće u prikazu tradicionalnih japanskih borilačkih veština u Šumicama.
2006. Gordon i Philip zajedno drže aprilski seminar. Peta letnja škola u Banji. Embukai u Pančevu. Slika sa strane je detalj magle sa tog blago rizičnog puta.

2007. Philip i Gordon (koji je promovisan u shihana) ponovo zajedno u akciji u aprilu. Šesta letnja škola u Vr. Banji, sa sasvim prosečnim incidentima našeg naci-faši podmlatka, na koje smo već oguglali, mada nisu deca kriva što imaju prosečan sistem vrednosti, samo se uklapaju… To je najlakše, a daje rezultate…

2008. Gordon Jones bio u maju. Vrnjačka Banja i letnja škola, klasično u avgustu. Vreme nas je baš poslužilo. Rađena je skoro kompletna škola štapa i mača…Izdat i CD! Završena zimska škola u decembru u Hali sportova…

2009. Seminar sa Fujimotom u Šapcu u organizaciji SAF-a, održan je polovinom meseca, i oni koji su bili nisu ostali uskraćeni (iako je bilo samo 3 treninga), a oni koji nisu bili, mogu istog majstora da vide u Italiji, što da ne i to je dobra opcija…ako imate vremena… Naš seminar sa englezima, Gordonom i Philipom, se završio pre par dana, i može se slobodno reći da je u impozantnih 10 sati treninga i 1,5 sat polaganja za dan pojaseve, bilo dosta kvalitetnog materijala, vezanog za aikido. Majstori su se trudili da pokažu i objasne osnovu aikidoa, koja je sadržana u taisabaki-ju pre svega, kao i u ukiranju i ukemiju. Mnogi ipak nisu uspevali da održe koncentraciju, pa su po običaju radili onako kako umeju, a ne kako je pokazano, ali to je samo dobar pokazatelj da aikido nije lak. Lako je samo uljuljkati se u pomisao kako si ti sam najbolji, i sve već znaš, pa promene i učenje nečeg novog nisu opcija! Bilo je oko 100 učesnika što je dobro, ali više od polovine su bili samo na jednom ili dva treninga, a ne na celom seminaru, što je loše, ali očigledno "svecka" kriza i "antisrbska" zavera, imaju uticaj i na aikido. Naravno, tu ne mislimo na one koji nisu našli za shodno da dodju čak ni da gledaju bar neki trening kao i ni polaganje. Na njih ne utiče ništa i niko, pa čak ni oni sami! Zato smo tu mi da ih prijateljski podsetimo da su seminari sastavni deo aikido učenja, kao i da ih profesorski ocenimo kad taj uslov bilo iz nemara, nehata ili objektivnih okolnosti i subjektivnih slabosti, izostane! Skoro 20 ljudi je bilo prisutno iz drugih organizacija, i mi ih pozdravljamo ovom prilikom! Posle polaganja, Aikido federacija Srbije je postala bogatija za 3 shodan-a, 4 nidan-a, 1 sandan, i 3 yondan-a (od kojih su dva yondan-a odmah napustili našu federaciju…)! Čestitke svima, a naročito mladoj Shin Ken zvezdi, Novaku Vujičiću, koji je položio za shodan, uz želju da nikad ne postane beli patuljak, pulsar, a ni crna rupa! :) ) Osma Vrnjačka banja po redu, instruktori mnogih klubova se nisu ni pojavili, možda je zato bilo veoma prijatno… nama ostalima… (mislite o tome)… Novak i Nebojša vrše razdvajanje klubova, i danas rade zasebno, svako u svom klubu, ali i dalje u dobrim međusobnim odnosima i u okviru iste organizacije! U decembru održana IX zimska škola.

2010. U januaru, shidoini Saša Obradović i Novak Jerkov, su promovisani od strane Hombu dojoa, u nosioce crnog pojasa 5-og dana.U avgustu je održana IX letnja škola u Vrnjačkoj Banji, slike i izveštaj kao i uvek možete pogledati i na www.aiki.rs !
Pariske Komune 20
Novi Beograd, Beograd, Srbija
11070
Beograd

Phone: 0641825829

Other Categories:
 Japanske borilačke veštine » Aikido škole borilačkih veštinaAikido Dojo Shin Ken Novi Beograd

Saradnja

Imate školu
ili pružate usluge vezane
za borilačke veštine
i želeli bi da se reklamirate
na našim stranicama

register button

i postanite deo
našeg tima

Facebook

Popular Listings
 • Aikido Savez Beograda
  Vjekoslava Kovača 11
  Zvezdara, Beograd, Srbija
  11160
  Beograd

  Aikido Savez Beograda nalazi se u ulici Vjekoslava
  (8551 views since 04-08-2013 05:14AM)
 • Kick Box Club Krstaš
  Vojvode Šupljikca 31
  Zvezdara, Beograd, Srbija
  11000
  Beograd

  Kick Box Club Krstaš nalazi se u ulici Vojvode
  (5232 views since 05-08-2013 07:32PM)
 • Tactical Krav Maga
  Ćirila i Metodija 8
  Zvezdara, Beograd, Srbija
  11000
  Beograd

  Tactical Krav Maga Beograd nalazi se u ulici
  (4511 views since 07-08-2013 06:33PM)
 • Bokserski Klub Dorćol
  Tadeuša Košćuška 63
  Dorćol, Stari Grad, Beograd, Srbija
  11158
  Beograd

  Bokserski Klub Dorćol nalazi se u ulici Tadeuša
  (3844 views since 15-01-2014 02:49PM)
 • Wing Chun Kung Fu klub Beograd Dragon
  Bore Vukmirovića 14a
  Palilula, Beograd, Srbija
  11060
  Beograd

  Wing Chun Kung Fu klub Beograd Dragon nalazi se u
  (3843 views since 06-08-2013 08:57PM)

Reklama

Reklama

Login